SZAKÉRTŐ BEÜZEMELÉS CSAK 1 Ft-ÉRT.

beüzemelés

  • SZAKÉRTŐ beüzemelés.
  • Üzemeltetési helyére szállítás.
  • A készülék kicsomagolása.
  • Rögzítőcsavarok eltávolítása.
  • Rákötés a víz- és csatornahálózatra.
  • Készülék szintbe állítása.
  • Áramhálózatra csatlakoztatás.
  • Régi készüléket kikötjük
         és elszállítjuk!
  • Csak 1 Ft!

Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  •  CSAK 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BLOG bejegyzések

Mosógép vásárlás előtt állsz?

2021.03.22 15:30
Mosógép vásárlás előtt állsz?

Nem tudod, hogyan válaszd ki a tökéletes mosógépet vagy, hogy mire kell figyelni mosógép vásárlásnál? 

Akkor ezt a cikket most neked írtuk..

Te mi alapján választasz mosógépet?

Jó pár évvel ezelőtt ritkábban kellett háztartási gépet vásárolni, mert sokkal tovább működtek nem volt ennyire fejlett a technika és kevesebb volt ezáltal az esély arra, hogy elromlik a készülék. Habár az igényeinket akkoriban is kiszolgálták, azért milyen jó, hogy manapság már minden készülék "okos" és akár munkahelyünkről is betudjuk kapcsolni a mosógépet, hogy mire hazaérjünk már le is járjon.

Az emberek egyre tudatosabban és a környezetükre is jobban figyelnek, így már a gyártók is nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a termékek minnél kevesebbet fogyasszanak, egyre gazdaságosabbak legyenek és korszerűek.

mosógép vásárlás

 

Mi alapján érdemes dönteni? Miket kell figyelni? Milyen funkciók fontosak?

Méret és típus

Rengeteg dolog alapján lehet dönteni, de a legfontosabb mégis a mosógép mérete és kialakítása, legtöbben ez alapján döntenek. 

Kisebb fürdőszobákban, ahol tényleg ki van számolva a hely nagysága,ott egyértelműen a felültöltős mosógépek a legpraktikusabbak. Ezen kívül azért elég nagy előny az is, hogy ha kifelejtsz egy pár zoknit, akkor utólag is beteheted. A felültöltős mosógépek is már majdnem ugyanolyan energiatakarékossak mint elöltöltős társaik.

Szintén picike fürdőszobákban jó opció lehet a kis mélységű, azaz keskeny mosógépek, amelyek amellett, hogy elöltöltősek, méretben hasonlóak a felültöltősekhez (5-7 kg töltetűek).

Az elöltöltős mosógépeknek általában nagyobb kapacitásúk, így nagyobb helyiségben nagy családosok esetén ezt szoktuk ajánlani. Nem mellesleg, ha úgy döntesz, akár egy szárítógépet is rakhatsz a tetejére. Néhány típust pult alá is lehet építeni, így ha nem fér el a fürdőszobában, akkor akár a konyhában is helyet kaphat.

 

Töltet

Fontos, hogy mérlegeld, hogy hosszútávon milyen mosógépre van szükséged. A kicsi mosógépet lehet többet fogod használni, ezáltal többet fog fogasztani, mintha ugyanazt a ruhamennyiséget egy nagyobb gépben mosnád. Viszont, ha nagyobb a töltet súly, de nem rakod tele akkor megint ott vagy, hogy gazdaságtalan, annak ellenére, hogy már rengeteg féle program és funkció van.

Amit mi ajánlunk:

  • 1 fős háztartás esetén: 5-6 kg
  • 2 fős háztartás esetén: 7-8 kg
  • 2 gyermekes család esetén: 9-10 kg
  • 3 vagy több gyermekes család esetén 10 kg vagy afeletti

ezek természetesen felülírhatóak. 

Ha van már szárítógép, tanácsos olyan mosógépet választani, amely ugyanakkora töltetet képes kezelni, így nem kell az adagokkal vacakolni.

 

Energiatakarékosság

A takarékos mosógép kiválasztásakor az első, amit érdemes megfigyelni, az energiafelhasználás és a vízfogyasztás, amit a gyártók éves szinten határoznak meg. Emellett minden mosógépet besorolnak egy energiaosztályba aszerint, hogy mennyi vizet, energiát fogyasztanak. Az osztályzás A-G-ig terjed, a legjobb kategória az A, a legrosszabb pedig a G. Érdemes a jobb besorolású modellt választani, mert gazdaságosabban működik, ezáltal a környezetet is kíméli. 

 

Centrifuga

Minél kevesebb a hely a szárogatáshoz, annál fontosabb, hogy nagy fordulatszámú mosógépet válasz. Minél nagyobb a fordulatszám, annál szárazabb a ruha a program végeztével. Ha van otthon szárítógéped, akkor is érdemes magasabb fordulatú mosógépet választani, mert szárazabb ruhákkal a szárítógép is kevesebbet fogyaszt. Fontos, hogy a magas fordulatszámot csak a kevésbé érzékeny ruháknál lehet használni, ugyanis a gyorsabb mozgás árt a finomabb textíliáknak.

 

Zajszint

Fontos, hogy megnézzük a zajszintjét egy mosógépnek, főleg ha kisgyermek van és éjszaka is mosni kell, vagy a konyhában helyeznénk el a készüléket. Egy átlagos beszélgetés 60 dB hangerővel bír. Ehhez az értékhez tudod hasonlítani a kiválasztott gép leírásában szereplő értéket. 

 

Szárító funkció

Ha már a száradásnál tartunk, meg kell említeni a mosó-szárító gépeket. Energiatakarékosság miatt jobban ajánljuk a külön szárítógépet.

 

Programok

A leggyakrabban használt funkciók, mint a pamut, műszálas, főző és gyorsprogram minden készüléknél elérhetők. Ezen kívül számos specialitást találunk minden márkánál pl. anyag specifikus (selyem, gyapjú, finommosás…), illetve színekre optimalizált programok (fekete, fehér, színes ruháknak stb.). Ha kisbaba van a családban, megbízható választás lehet egy olyan gép, amelyben van valamilyen antibakteriális program. Ezek 80° C vagy annál is magasabb hőmérsékleten mosnak, rendkívül alapos öblítéssel a legapróbb mosószermaradványt is eltávolítják, és elpusztítják a baktériumok 99,999%-át! Ezek mellett a gyors program is nagyon népszerű a vásárlók körében.

 

Speciális funkciók

Környezettudatos funkciókat is érdemes figyelni, mert vannak olyan ECO-programok, amelyekkel a lehető legkevesebb vizet vagy áramot használhatjuk fel a mosáshoz.

Igazán hasznát vehetjük a súlyautomatikának, ha nem szeretjük összegyűjteni a teljes adag szennyest. Ennek a funkciónak köszönhetően a mosógép 1-2 kiló ruhával is gazdaságos tud lenni, de némelyik típus akár 8-11 kilóval is megbirkózik.

 

Kijelző

Manapság már mindenki digitális kijelzővel rendelkező mosógépet keres, amelynek köszönhetően mindig pontosan tervezhetünk, mert a készülék jelzi, hogy hol tart a mosás és mikor ér véget a kiválasztott program. Nagyon megkönnyíti az életet az időzítő funkció is, ha például nagyon elfoglalt vagy, állítsd be az időzítőt és a mosógép a megadott időpontban megkezdi a mosást. 

 

Nézz körül a mosógépeink között >>