SZAKÉRTŐ BEÜZEMELÉS CSAK 1 Ft-ÉRT.

beüzemelés

  • SZAKÉRTŐ beüzemelés.
  • Üzemeltetési helyére szállítás.
  • A készülék kicsomagolása.
  • Rögzítőcsavarok eltávolítása.
  • Rákötés a víz- és csatornahálózatra.
  • Készülék szintbe állítása.
  • Áramhálózatra csatlakoztatás.
  • Régi készüléket kikötjük
         és elszállítjuk!
  • Csak 1 Ft!

Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  •  CSAK 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BLOG bejegyzések

Így tisztítsd a mosógéped vegyszermentesen

2021.10.25 15:10
Így tisztítsd a mosógéped vegyszermentesen

Nagymamádtól biztosan hallottad már, hogy az ECET minden gondod megoldja!
Így takaríts mosógéped ecettel!

Vegyszermentes élet és környezettudatosság egyre elterjedtebb "trend" a rohanó világunkban.

Eláruljuk hogyan tudod egyszerűen, vegyszermentesen kitakarítani, tisztán tartani a mosógéped.

Ne bajlódj azzal, hogy rengetegféle tisztítószert kell vásárolnod nem kevés pénzért.

Az ecet alapvezően egy "varázsszer", ami mindent megtesz. Utána már nem is akarsz mást használni helyette.

tisztítás ecettel

Igen! A mosógépnek a dolga, hogy megtisztítsa a ruhákat, de a mosógépet ki tisztítja?

Ahogyan a mosdót, kádat zuhanyzót vagy bármi mást, úgy a mosógépet is tisztítani kell!

Csak egy jó ecetre van szükséged, de attól, hogy valamit olvasol az interneten még nem biztos, hogy igaz,

így egy amerikában élő riporter megkérdezte Ron Shimeket a Mr. Applience vállalat vezérigazgatóját, mint szakértőt, hogy mit gondol erről a dologról:

" Intuitívnak tűnhet, hogy egy olyan gépet kell tisztítani, amelynek önmagában a tisztítás a dolga, de ezen nincs mit szépíteni, a szappanpor, a mosószer és az öblítő maradékának felhalmozódása problémákat okozhat hosszútávon. Ahogy a ruhákat, úgy a mosógépet is rendszeresen tisztítani kell! 

Előzd meg Te is az esetleges problémákat, hogy hosszúéletű legyen készüléked!

"Biztosan minden konyhában lapul egy üveg ecet. Ahelyett, hogy rengeteg, maró vegyszert használnál a mosógéped tisztítására, válaszd a természetesebb és olcsóbb megoldást a készüléked tisztítására!" - mondja Shimek

Miért érdemes tehát ecetet használni? .. és hogyan is álljunk neki?

ecet

Íme lépésről lépésre egy útmutató,  a mosógép ecettel történő tisztításához:

  • Először permetezz ecetet a mosógép gumitömítése köré, majd egy ronggyal vagy fogkefével távolítsd el a penészgombát és mosószer lerakódást. Ne hagyj ki egy kis részt sem, jó alaposan dörzsöld át az általad választott eszközzel, amivel könnyen tudsz dolgozni. 

  • Ha ezzel megvagy akkor az összes tartozékot amit csak tudsz, vegyél ki és jól áztasd be. Gondolunk itt a mosószer- és öblítőadagolóra. Akár engedj forró vagy legalábbis jó meleg vizet a mosdókagylóba és önts bele kb. 150-200 ml ecetet, ha 10%-os ecetet használsz akkor 200 ml mehet bele, viszont ha erősebb 20%-os ecettel dolgozol bőven elég a 100-150 ml. Ez nyilván függ attól is, hogy mennyi lerakódás van a tartozékokon, meg idővel ezt úgy is kitapasztalod majd, hogy hogy válik be igazán és, hogy a leghatékonyabb a tisztítás! Nem mellesleg ez nem csak a tartozékokat tisztítja és fertőtleníti majd,  hanem a mosdókagylódról is leszedi a vízkővet! Két legyet egy csapásra!

  • Térjük vissza magára a mosógépre! Indíts el egy üres mosási ciklust a legnagyobb töltettel és a legnagyobb hőfokkal! Adj két csésze ecetet a mosószeradagolóba miután kitisztítottad az előbb említettek szerint.
  • Végül a mosógépet kívülről is letakaríthatod, ha egy kis ecetes vízzel körbe fújod majd szárazra törölöd.

  • Extra tipp: ha igazán tiszta mosógépet szeretnél akkor a még hatékonyabb tisztítás érdekében ismételd meg ezt a mosási ciklust fél csésze szódabikarbónával

  • Ne feledd minden mosás után érdemes a dobot és a gumitömítést kitörölnöd száraz ronggyal vagy fogj be egy erre használatos törülközőt, ami igazán szívja a vízet! Soha ne csukd be/le közvetlen mosás után a mosógépet, hiszen a nedvesség miatt könnyen elszaporodhatnak a baktériumok és a penész kialakulásának is igazán kedvezel, amit valljunk be te sem szeretnél!


    Egy amerikai háziasszony vallomása:
    " Én bevallom őszintén, hogy csak a második lépést tettem meg, de így is nagyon használt a mosógépemen.
    Renegteg ruhát mosok, hiszen teljes munkaidőben dolgozom. Teljesen újnak és fényesnek tűnt belülről, amikor a mosási ciklus befejeződött, de ha újra tisztítási lázban leszek mindenképpen visszatérek rá és végigcsinálom az egész folyamatot."

Shimek csak annyit üzenne  mindendenkinek: "Ha ezt a tisztítási folyamatot félévente végigcsinálod annak érdekében, hogy a dolgok tiszták legyenek és zökkenőmentesen működjön a készüléked hosszú-hosszú éveken keresztül, akkor nem fog kellemetlenség  vagy nem kívánatos megeleptés érni!"