SZAKÉRTŐ BEÜZEMELÉS CSAK 1 Ft-ÉRT.

beüzemelés

 • SZAKÉRTŐ beüzemelés.
 • Üzemeltetési helyére szállítás.
 • A készülék kicsomagolása.
 • Rögzítőcsavarok eltávolítása.
 • Rákötés a víz- és csatornahálózatra.
 • Készülék szintbe állítása.
 • Áramhálózatra csatlakoztatás.
 • Régi készüléket kikötjük
       és elszállítjuk!
 • Csak 1 Ft!

Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

 •  CSAK 1990-ft
 • Magyarország egész területén.

BLOG bejegyzések

Vegyek drágább mosógépet?

2021.09.07 12:19
Vegyek drágább mosógépet?

Válasszak drágább mosógépet vagy maradjak az olcsóbbiknál?
Összehasonlítottunk pár mosógépet

Rengetegen vacilálnak azon, hogy a drágább mosógépet válasszák-e vagy sem. Részletesebben szeretnénk számodra szemléltetni két mosógép tulajdonságát, melyek azért árban igencsak különböznek egymástól. Most eldöntheted, hogy érdemes-e a drágább készüléket választanod.

mosógép összehasonlítás

Mind a két mosógép Whirlpool felültöltős és szabadonálló mosógép. 

Először is vegyük szemügyre az azonosságokat

- Készülékek mérete ugyanakkora. Kis helyen is elférnek.

- Mindkér termék felültöltős és szabadonálló.

- 6. Érzék technológiával felszereltek, amely felismeri a ruha mennyiséget, nedvszívó képességet és automatikusan beállítja a mosási ciklust, és a legjobb teljesítményt. Akár 50% energiát, vizet és időt is megtakaríthat vele.

- Enerigaosztályuk „E”,  ami a gazdaságosabb működést biztosít.

- Indítás késleltetésre van módja mindkét gép esetén.

Mindkét készülék tudja a standard programokat, mint pamut, vagy vegyes program. Különleges programjaik a gyapjú, vagy a 20 Celsiusos hideg program, Gyors program akár 30 perces, vagy az intenzív öblítés. Mindkét készülék rendelkezik higiéniás programmal, mely fertőtlenít.  

Ezzel el is értünk a mosógépek működésbeli különbségeikhez:

Az első a legfontosabb különbség a mosógépeknél:

Ez a ZEN technológia, amely biztosítja a "Direct Drive™"működést. Ez egy olyan korszerű technológia, amelynél a motor közvetlenül a tengelyre van építve, nincs áttétel, nincs szíj, amely súrlódást generál és rezgéseket okoz.
A nagy teljesítményű és megbízható motor közvetlenül a dobot hajtja meg, minimális a rázkódás és a zaj, valamint kisebb az energiafogyasztás.

Fentebb említettük, hogy mind a két készülék „E” energia besorolású, tehát közel azonos energiahatékonysággal működnek, azonban nem azonos kapacitásúak. Tehát a +1,5 kg kapacitású mosógép szinte azonos energiafogyasztással bír a Zen technológiának köszönhetően.

A Direct Drive™ motornak köszönhetően kevesebb mozgó alkatrész található a mosógépben, emiatt kisebb a rezgés és a zaj mértéke, nő a hatékonyság és csökken a meghibásodás veszélye. Élettartamuk hosszabb a szíjjal és tengellyel ellátott hagyományos mosógépekénél.

További különbségek a mosógépek között:

A mosógép kapacitása is különbözik. Az egyik 5,5 kg ruhát tudsz egy töltettel tisztára mosni, míg a másik 7 kg-ot.

A drágább mosógépnél a centrifuga fordulatszáma 200 fordulattal magasabb a drágább készüléknél, így a visszamaradt nedvesség kevesebb lesz a ruhában. Ennek a szárítógép használatánál van nagyobb jelentősége, mert gyorsabban megszárad a ruha, így gazdaságosabb a szárítógép működése.

A Colours15°C opció.

A színes ruhák esetén ajánlott választani ezt a Colours 15° opciót, ugyanis a készülék ugyanolyan tökéletesen mos 15 °C-on színes ruhákat, mint 40 °C-on, így hosszabb ideig őrizheti meg a ruhái élénk színét.

Aqua saver program:

Ez egy megtakarításos program, melynek nagyon alacsony a vízfogyasztása. Gyengén szennyezett műszálas, vagy pamut ruhákhoz ajánlott.

FreshCare funkció praktikus.

 Ez az opció akkor hasznos, ha a mosógépet nem sikerül kirakodni a program végén, vagy ha a mosógépben felejted a ruhát. Ez segít a ruhát frissen tartani akár 6 órán át. A FreshCare a program befejezése után időnként átforgatja a ruhaneműt, így nem lesz gyűrött, és a baktériumok terjedését is megakadályozza a mosógép dobban.

A mosógépek zajszintjében is különbség van.

Az olcsóbb gép, mivel nem új fajta motorral szerelt, ezért hangosabb. A zajbesorolása „B” kategória, míg a drágább mosógépnek „A”. Persze a „B” kategóriába sorolt zajszint se zavaró, ha a fürdőszoba ajtót becsukja, alig fog kihallatszani.

Végül óriási különbség van a kijelzőben.

diigtális kijelző

Minél drágább egy mosógép annál professzionálisabb kijelzővel szerelik. Az olcsóbb gépeknek nincs LCD kijelzője, csak led lámpa mutatja, hogy hol tart a mosásban. A drágább gépek kiírják, hogy mennyi idő van vissza, milyen hőmérséklet van kiválasztva, mekkora fordulatszámra van állítva a centrifuga. Annak, akinek még nem volt kijelzős mosógépe, felesleges plusznak tűnhet, de nem az. A mi tapasztalatunk is az, hogy könnyebb úgy beosztani az idő, ha látjuk a mosógép kijelzőjén pl. 30 perc van vissza, mert akkor már nem indulunk el a boltba. A program választásnál is egyértelműek a paraméterek, nem kell a használati utasítást bújni.

Végig is értünk az összehasonlításnak. Már csak azt kell eldöntened, hogy megéri-e a drágább mosógépet választanod vagy maradsz az olcsóbb verziónál. :)