SZAKÉRTŐ BEÜZEMELÉS CSAK 1 Ft-ÉRT.

beüzemelés

 • SZAKÉRTŐ beüzemelés.
 • Üzemeltetési helyére szállítás.
 • A készülék kicsomagolása.
 • Rögzítőcsavarok eltávolítása.
 • Rákötés a víz- és csatornahálózatra.
 • Készülék szintbe állítása.
 • Áramhálózatra csatlakoztatás.
 • Régi készüléket kikötjük
       és elszállítjuk!
 • Csak 1 Ft!

Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

 •  CSAK 1990-ft
 • Magyarország egész területén.

BLOG bejegyzések

Tippek a mosógép hosszabb élettartamához

2021.11.17 08:52
Tippek a mosógép hosszabb élettartamához

Tippek a mosógép hosszabb élettartamához
Az egyik olyan készülék, amely minden otthonban ugyanolyan fontos, mint a tévé vagy a hűtőszekrény, az a mosógép.

Nehéz elképzelni hogy néhány napig vagy akár egy hétig mosógép nélkül boldoguljunk a rohanó életmód miatt. A mosógép meghibásodása egyszerűen azt jelenti, hogy felhalmozódik rengeteg szennyes ruha.

Éppen ezért fontos, hogy tudd, hogyan kell karbantartani mosógéped, hogy zökkenőmentesen működjön és hosszú ideig szolgáljon téged és családod.

Íme néhány tipp, hogyan hozhatod ki a legtöbbet mosógépedből, és hogyan tudod tovább használni…

 • A rendszeres tisztítás kötelező!

  rendszeres tisztítás

Az, hogy a mosógéped elvégzi a koszos ruhák tisztítását, nem jelenti azt, hogy maga a mosógép nem igényel tisztítást. Valójában az élelmiszer, olaj és egyéb makacs foltok a ruhákon néhány mosási ciklus után hatással lehetnek a gép hatékonyságára, hiszen ezek lerakódhatnak. Javasoljuk, hogy kéthetente egyszer tisztítsd meg a gépet egy üres ciklussal, hogy tiszta és szagmentes maradjon. Mindössze annyit kell tenned, hogy önts 3 csésze desztillált fehér ecetet a mosógépbe, és futtass le egy melegvizes ciklust ruha nélkül a gép dobjában. Ez kiüríti a dobból a baktériumokat és az esetleges  penészgombát. Ha nincs otthon fehér ecetet, akkor csak forró vizet használj!

 • Ne terheld túl a gépet!

  terhelés

  Akár felültöltős, akár elöltöltős gépet használsz, kerüld a túlterhelést, különben nem lesz tökéletes mosási eredmény, és a gép dobja megsérül. Ha a mosógép túlterhelt, nem marad hely a ruháknak a mosási ciklus alatt, hogy elforgathassák, és biztosak vagyunk benne, hogy nem ezt szeretnéd. Ezért ne tölts meg túl sok ruhával egyszerre, csökkentsd a terhelést! Ezzel akár nemcsak vizet és időt pazaroljhatsz, hanem rossz mosási ciklust is eredményez.


 • Tudd, hogy mit nem szabad mosni!

  mosás

  A mosógépek kiválóan alkalmasak az összes textília tisztítására, de semmiképpen sem övek, érmék, táskák stb. mosására valók. Ezek mind képesek betörni az ajtóüveget a mosási ciklus során. Nem számít, milyen kemény az ajtóüveg, de ha valami nehéz vagy olyan kemény dolog, mint az övcsat, neki csapódik, nagy sebességgel, nagyon kicsi az esélye annak, hogy az ajtóüveg ne törjön be. Ha úgy gondolod, hogy az érmék túl könnyűek ahhoz, hogy károsítsák az ajtóüveget, ne feledd, hogy túl kicsik, és könnyen eltömíthetik a mosógép szűrőjét. Mindig figyelj arra, hogy se a zsebedben ne maradjon aprópénz és az övet is mindig szedd ki a nadrágokból, hogy elkerüld az előbb említett balesetet!


 • Kerüld a túl sok mosószer használatát!

  tisztítószer

  Ha úgy gondolod, hogy a túl sok mosószer hozzáadása jobb mosási ciklust eredményezhet, akkor tévedsz! Nem számít, milyen makacsak a foltok, ügyelj arra, hogy minden mosási ciklushoz csak a szükséges mennyiségű mosószert használd. Szükég esetén olvasd el a mosógép kézikönyvét is, hogy megbizonyosodj a mosószer-mérésről, de manapság a mosószereken megtalálhatod az ajánlott mennyiséget mosógép nagyságától függően. A szükségesnél több mosószer az öblítési fázis után is ragacsossá teheti a ruháid, ami jól látható a sötét színű ruhákon, főleg a fekete nadrágokon. Nem csak ezt, de bőrirritációt is okozhat, ha valakinek a bőre a családban érzékeny a mosószerben használt vegyszerekre. Végül ügyelj arra, hogy jó minőségű mosószert használj anélkül, hogy a költségvetést veszélyeztetné. A kemény tisztítószerek károsíthatják a gép alkatrészeit és a ruhákat!