SZAKÉRTŐ BEÜZEMELÉS CSAK 1 Ft-ÉRT.

beüzemelés

  • SZAKÉRTŐ beüzemelés.
  • Üzemeltetési helyére szállítás.
  • A készülék kicsomagolása.
  • Rögzítőcsavarok eltávolítása.
  • Rákötés a víz- és csatornahálózatra.
  • Készülék szintbe állítása.
  • Áramhálózatra csatlakoztatás.
  • Régi készüléket kikötjük
         és elszállítjuk!
  • Csak 1 Ft!

Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  •  CSAK 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BLOG bejegyzések

A mosás története

2021.10.20 13:29
A mosás története

A mosás története
Te ismered? - A mosás szakaszai

Sajnos a mosás egy elengedhetetlen házimunka az életünkben, viszont közel sem jelent akkora gondot, mint régen, hiszen mindenkinek ma már van mosógépe. 

De nem mindig volt ez így.

Azt tudnunk kell, hogy mosógép nélkül ez egy meglehetősen fárasztó és időigényes házimunka.

Szakaszokban nézzük meg a mosási technikákat:

   1. Kézi mosás:

kézi mosás

Nagy valőszínűséggel az emberekben akkor merült fel először a mosás lehetősége amikor az anyagokat 
elkezdték ruhaként, magukon hordani. Eleinte a folyókban, patakokban forgatták, dörzsölték, majd faragott botokkal verték, ütögették a textíliákat, később kutak mellé állított dézsákban mosták tisztára őket.

    2.  Mosókerék:

mosókerék

A mosókerék az első mechanikai erővel való tisztítás probálkozási köré tartozik. Ezt kézi erővel hajtották. Az adatok szerint ez az 1700-as évek elején lehetett, méghozzá Angliában.

Angliából származik az úgynevezett "yorki mosókészülék", amely már az 1750-es években látott napvilágot, ez volt az első háztartási célokra készült mosószerkezet. Fakád volt az alapja, amelybe egy keverőszerkezetet építettek.

Azt tudtad, hogy a nagy polihisztor Leonardo Da Vinci foglalkozott rengeteget a mosás témájával? Egy mosógép vázlatrajza is szerepelt a művei között. Az első igazi mosógépet igazából 1691-ben fejlesztették ki szintén nagy-Britanniában, az eszköz kartonnyomók számára készült, és egy bizonyos John Tyzacke nevű mérnök nevéhez fűződik.

mosógép         mosás története

    3. Első mosódob:

Hamilton Smith szabadalmazta az első dobbal felszerelt mosógépet 1858-ban. Ez is egy kézzel hajtott és fából készült szerkezet volt. 1874-től viszont már forgú fogantyúval hajtották amit Bill Bracks nevű feltalálónak köszönhető.

    4.  Gőzmosógép:

Az első gőzmosógépet Amerikában 1880-ban jelent meg, a ruhákat a dobban maga a gőz melegítette fel.

     5. Elektromos mosógép:

Valószínűleg a Ford Motors kollégája, Louis Goldenberg nevéhez köthető. Majd a további elektromos fejlesztéseket Woodtr-t nevéhez fűződnek. 1901-ben megalkotta a horganyzott káddal és elektromos motorral felszerelt masinát. Ez leváltotta a gázzal, gőzzel működő elődjeit. Ebben az évben már a lyukacsos dobú mosógépet is kifejlesztették.

     6. Automata mosógép

1946-ban került piacra Amerikában.

 

Ezek után már csak új funkciók, technológiák fejlesztéseén dolgoztak.1956-ban jelent meg az első centrifugáló mosógép. Aon az elven működött min ahogy mai, hogy a dob fordulatszáma 500 fölé emelkedik, a centrifulásái erőnek köszönhetően a ruhák a dob falához tapadnak.

A legújabb technológia
Az egyre fejlődő technikának köszönhetően ma már olyan mosógépet is tudsz vásárolni, amelyhez még mosószer sem szükséges, de hát azt tudjuk, hogy az igazán makacs foltok eltávolításához azért bizony szükség van valameilyen adalékra.  A legegyszerűbben adagolható mosószer a mosókapszula, amely a különleges és koncentrált tisztítóerővel rendelkezik.

Mosógép vásárolás előtt állsz? Segítünk a választásban >>

Mosókapszula vagy folyékony mosószer? Melyik jobb? >>