SZAKÉRTŐ BEÜZEMELÉS CSAK 1 Ft-ÉRT.

beüzemelés

  • SZAKÉRTŐ beüzemelés.
  • Üzemeltetési helyére szállítás.
  • A készülék kicsomagolása.
  • Rögzítőcsavarok eltávolítása.
  • Rákötés a víz- és csatornahálózatra.
  • Készülék szintbe állítása.
  • Áramhálózatra csatlakoztatás.
  • Régi készüléket kikötjük
         és elszállítjuk!
  • Csak 1 Ft!

Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  •  CSAK 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BLOG bejegyzések

Mosógéppel kapcsolatos fogalmak

2022.01.27 14:00
Mosógéppel kapcsolatos fogalmak

Mosógép fogalomtár
Nézzük mi mit jelent

Ha Te is mosógép vásárlás előtt állsz és ráadásul az első készülékedet vásárolod meg, érdemes tisztába lenni az alapvető fogalmakkal. Most ezeket gyűjtöttük össze olvasóink számára. Reméljük hasznos lesz.

földelés

Földelés: A fémtárgyaknak a földdel való vezető összeköttetését nevezzük földelésnek. Egy esetleges villamos meghibásodás esetén védelmet nyújt az áramütéstől. 

Szivattyú: Az elvezetési ponton keresztül ez a motor felel azért, hogy a propeller a szennyvizet kihajtsa a mosógépből.

Ajtóretesz: a mosógép ajtaját ebbe a zárba csukjuk be. Ezt úgy nevezett bimetálos zárnak nevezzük. Ennek köszönhető, hogy egy ciklus után nem tudjuk egyből kinyítni a mosógépet.

Fűtőszál: ez az alkatrész felel azért, hogy a a ciklus elindítása után a felmelegítsea mosóvizet.

Nyomáskapcsoló: beálíltja a mgfelelő mosószer és öblítő vízmennyiséget.

Mágnes szelep: ez a mosógép vízvevő egysége, ez egy kis tekercs, amin keresztül bejut a víz a mosógépbe.

Csapágy szimering: ugye a mosógépben ilyen kis golyós csapágyak vannak elhelyezve és a szimering tartja távol a vizet ezektől a csapágy golyóktól. Ha ne talántán vizet kap, de reméljük ez nem fordul elő, akkor sajnos szerelőt, szervizt kell hívnunk, ezt azáltal fogjuk észrevenni, hogy rettentő hangosan centrifugál a gép.

Ékszíj: ezt a fogalmat már biztos autóval kapcsolatban is hallottad, ez egy erőátviteli alkatrész, mosógépek esetén ez egy szövetszálas gumi ékszíj. A motortengelyt és a dobtengelyen lévő ékszíjtárcsát köti össze, így forgásra kényszeríti.

Üst: ezt a szót is régről már biztosan hallottad. Mosógép esetében ezt a komplett víztérnek nevezzük, amelyben található a fűtőszál és a dob.

Kerámia fűtőszál: leginkább a Samsung mosógépekre jellemző. Simább felületű és anyagának köszönhetően, nem tapad meg rajta a vízkő, így kémiai reakcióba sem fog lépni.

Jet System: szintén a Zanussi készülékekre jellemző leginkább. A mosás hatékonyságát segíti, felülről locsolja a meleg mosóvízet a ruhákra. Ez általában egy plusz szivattyút jelent a gépben.

Use Logic tedhnológia: ez a szenzoros technológia folyamatosan ellenőrzi a víz tisztaságát és habzását. ha úgy érzékeli plusz öblítésre van szükség akkor azt elvégzi.

Gyerekzár: A kiváncsiskodó gyerkőcök nyomkodhatják ám a kijelzőt vagy a gombokat a készüléke nem fog reagálni semmire.

vizvédelem mosógép mosogatógép

Aqua Stop: erről van egy külön blogbejegyzésünk amit ITT elolvashatsz! A m osógép vagy mosogatógép befolyó csövén képes elzárni a vizet még a csapnál, ha esetleg meghibásodna.

DirectDrive: A nagy hatékonyságú inverteres motor közvetlenül a mosógép dobjára van szerelve, így javítja a mosás hatásfokát, mindezt zajmentesen. Ezek a motorok kevesebb mozgó alkatrészből tevődnek össze, ezáltal csökken a vibráció és hosszabb lesz az élettartama a gépnek, továbbá csökken a motorok energiavesztesége, ezáltal az áramfogyasztás is. Ez az Inverter Direct Drive az LG készülékekben található meg.

Fázis kondenzátor: ez adja a mosógép motorjának az energiát, ha gyengül a töltöttsége akkor gyengül a forgatási hatékonyság is.

inverter motor

Inverter motor: mindenhol más elnevezést kapott, mint pl az előzőleg említettDirect Drive. ezek elsősorban szuper csendes, hosszabb élettartamú és alacsony energiafelhasználású készülék.

iDos: Az i-Dos automata adagolórendszer segít nekünk abban, hoy minél hatékonyabb mosást érjünk el. Te csak feltöltöd a rekeszeket, ez a rendszer pedig a szenzorok segítségével majd kiméri a szükséges mosószertés öblítőt. Ezt a funkciót pl a Gorenje mosógépeknél DoseAid funkciónak nevezik.

AntiStain Plus: Ez a rendszer magától beállítja a hőmérsékletet, a dobmozgást és az áztatási időt, ha olyaan ruhákat mosnál amik nagyon foltosak, akkor ez a program tökéletes lehet számodra.Összesen 16 féle makacs folttal képes megbírkózni. Bosch készülékekben található.

Home Connect: másnéven okos eszközök, amelyekben olyan chip van, amellyel távolról wifin keresztül tudjuk vezérelni a készüléket. Intelligens háztartási eszközök, ami nem csak mosógép lehet, ezt mind a felhasználó könnyebb mindennapjaiért.

WaveActive dob: egyedülálló, hullám formájú dobmintázat, lágyítja a ruhák szöveteinek szálat, hogy a lehető elgkíméletesebb bánásmódot biztosítsa azok számára.

SteamTech funkció: a Gorenje ksézülékekben megtalálható gőzprogram, amely hatékoynan rehidratálja és lebontja a szennyeződéseket.

IonTech: Ez a funkció a természetes ionizációs folyamat erejét alkalmazza, hogy hatékonyabban távolítsa el a szennyeződéseket, magas hőfok és vegyi anyagok nélkül.

 

Mosógép vásárlás előtt állsz? Segítünk a választásban»

Bármi más olyan dologgal találkozol, ami nem tudod mit jelent, szakértőink segítenek neked.

Írj az info@gmosogepuzlet.hu-ra !