SZAKÉRTŐ BEÜZEMELÉS CSAK 1 Ft-ÉRT.

beüzemelés

 • SZAKÉRTŐ beüzemelés.
 • Üzemeltetési helyére szállítás.
 • A készülék kicsomagolása.
 • Rögzítőcsavarok eltávolítása.
 • Rákötés a víz- és csatornahálózatra.
 • Készülék szintbe állítása.
 • Áramhálózatra csatlakoztatás.
 • Régi készüléket kikötjük
       és elszállítjuk!
 • Csak 1 Ft!

Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

 •  CSAK 1990-ft
 • Magyarország egész területén.

BLOG bejegyzések

Nem tudod hova helyezd a szárítógépet és hogyan kell bekötni?

2022.01.21 10:14
Nem tudod hova helyezd a szárítógépet és hogyan kell bekötni?

Szárítógép bekötése, elhelyezése
Hogyan és hova? Segítünk

Manapság rengeteg családban megtalálható már a szárítógép és rengeteg új vásárló keresi előszeretettel ezt a terméket.

Szájról szájra terjed baráti körökben, hogy mennyire hasznos egy készülék. Szerencsére már nagyon elérhető áron meg is található a piacon, persze itt is vannak drágább és barátságosabb árkategóriájú szárítógépek. 

Ha Te is végre beadtad a derekad és a vásárlás mellett döntöttél akkor ez a cikk és a benne lévő néhány hasznos tipp biztosan segítségedre lesz és a telepítés, bekötés nehézségeit elkerülheted.

 1. Először is be kell szerezned a szárítógépet, ehhez mindenképpen ajánljuk, hogy olvasd el ezt cikket, mert segítségedre lehet a választásban.

  Amennyiben nálunk vásárolsz érdemes kihasználnod az 5 évre kiterjeszett jótállást, így hosszú éveken át nem kell arra gondolnod, majd mennyi pénzt kell ráköltened a gépre, ha bármi történik vele. Most ráadásul díjmentesen beüzemeljük neked, ha szeretnél élni ezzel a lehetőséggel. Ez nem egyezik meg az összeépítéssel, de a kollégák akár ezt is elvégzik mindössze 4.990.- Ft-ért.


 2. Gondold át hova fogod helyezni a gépet

  Nyilván utána jártál már és elképzelésed is van, hogy hova fogod tenni a készüléket, hiszen azért is jutottál arra a határozásra, hogy vásárolsz, mert ezeket már mind megtervezted. Ettől függetlenül tényleg fontos, hogy pontosan meggyőzödj arról, hogy a választott hely tényleg elégséges-e a szárítógépnek. Fontos, hogy teljesen a falnak se a hőszivattyús, se a kondenzációs szárítógépet nem toljuk be. A padló is amelyik helyiségbe elhelyezed lehetőleg legyen hőálló, szőnyegre semmiképpen se tedd!  A legjobb, ha olyan helyre teszed ami jól szellőztethető és 10°C és 25°C között van a hőmérséklet. Tápkábel is érjen eé a konnektorig.


 3. Szárítógép beállítása

  A szárítógép lábaival tudod vízszintbe hozni a készüléket. Ha nagyon pontos szeretnél lenni és van otthon vízmérőd, akkor az a segítégedre lehet, tedd a szárítógép tetejére és addig csavard a lábakat, míg a vízmérték pontos egyenességet nem mutat. 

  Van mód arra is, hogy a mosógépet tetejére tedd a szárítógépet!

  Ez abban az esetben kivitelezhető, ha vásárolsz hozzá összeépítőkeretet.

  Itt megnézheted őket >> 


  összeépítés
  A legjobb megoldás, ha ugyanolyan márkájú és méretű szárítógépet választasz, mint amilyen a mosógéped, így ehhez megtalálod a megfelelő összeépítőkeretet is, bár létezik ma már olyan is amelynek a szélessége állítható, így különböző méretű gépek is egymásra rakhatóak, mi ezt annyira nem ajánljuk. Még sem lenne olyan stabil, mint egy egyforma méretű.
  Keretek közül is van többféle, mi a kihúzható rakodópolcosat ajánljuk a legjobban. Ez nagy segítség lehet amikor ki-be pakolsz a gépből, kényelmesen rátudsz pakolni.

  Biztos felmerül benned a kérdés miért kell az összeépítőkeret és miért nem teheted csak úgy a mosógépre.
  Ezeket a készülékeket nem úgy tervezték, hogy ekkora súlyt elbírjanak. A mosógép teteje be is szakadhat. Az összeéíptőkeret segítségével stabilan tud állni a két gép egymáson, anélkül, hogy bármi kárt okoznának egymásban.


  összeépítőkeret pakolható

 4. Vedd elő a használati utasítást.

  Sokak szerint egyértelműek a kezdeti beállítások, de pontosan járjunk el a leírtak szerint!

 5. Első használat előtt:

  Ellenőrizd, hogy a szárítógép hátulján lévő leeresztő tölő megfelelően van rögzítve a szárító víztartályhoz vagy a szennyvízelvezető rendszerhez.
  Miután a tápkábelt csatlakoztattad és bekapcsoltad a gépet elsők között biztosan a nyelvet és a helyi vízkeménységet is be kell állítanod.

  Azoknál a készülékeknél amelyeknél van kondenzvíz elvezetés (egy ugynevezett AutoDrain csövön keresztül távozik a víz) ott gondoskodni kell a lefolyóba való csatlakozásról. Ha egy helyiségben helyezed ez a mosógépt és a szárítógépet akkor közös konnektorba is dughatod, de a legtöbb gyártó maga a hosszabító használatát tiltja.

 6. Próbaindítás

  Mielőtt már élesbe betennéd az első adag ruhát szárítani, inkább egy gyors vagy tesztprogramot indíts el, hogy tényleg megbizonyosod arról, hogy a készülék jól működik. Tegyél bele valami olyan ruhát, anyagot amit nem sajnálsz, ha esetleg véletlen hibás működésű lenne a készülék.


 7. Jó tanácsunk

  Használat során a szárítógép szűrőin fenn akadnak az anyagok szöszei, bolyhai, így minden egyes alkalom után tisztítsd meg a szűrőket, látni fogod, hogy egy alkalom után is már rengeteget összegyűjt. A szárítógép a tartályba gyűjti a vizet, így minden alkalom után ezt is ürítsd, ha esetleg elfelejted és elindítasz egy újabb programot a készülék jelezni fog, hogy megtelt a tartály, ilyenkor is kiürítheted és tovább folytatódik a ciklus.

Ha még bizonytalan lennél a vásárlással kapcsolatban olvasd ez ezt a cikket >>

Kellemtelen szagot áraszt a szárítógéped?

Nedvesek a szárítógépből kiszedett ruhák >>