SZAKÉRTŐ BEÜZEMELÉS CSAK 1 Ft-ÉRT.

beüzemelés

  • SZAKÉRTŐ beüzemelés.
  • Üzemeltetési helyére szállítás.
  • A készülék kicsomagolása.
  • Rögzítőcsavarok eltávolítása.
  • Rákötés a víz- és csatornahálózatra.
  • Készülék szintbe állítása.
  • Áramhálózatra csatlakoztatás.
  • Régi készüléket kikötjük
         és elszállítjuk!
  • Csak 1 Ft!

Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  •  CSAK 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BLOG bejegyzések

Hogyan mossunk fehér ruhákat, hogy fényesek maradjanak 1. rész

2021.11.22 15:56
Hogyan mossunk fehér ruhákat, hogy fényesek maradjanak 1. rész

Hogyan mossuk a fehér ruhákat, hogy fényesek maradjanak? 1 rész.
Így őrizd meg ruháid fehérségét!

Ezekkel a szabályokkal a fehér ruháid fényesek és vakítóak maradnak még akkor is, ha színesen éled az életed. :)

Semmi sem olyan elegáns, mint egy hófehér, ropogós ing, vagy blúz, amivel kicsit jobban kitudsz tűnni a tömegből.

Valljuk be elég nagy kihívás a fehér ruhákat fehéren is tartani. Ha sok fehér ruhád van, biztosan tudod, hogyan kell pl. a kávé-, verejtékfoltokat vagy rosszabb esetben a vörösbort eltávolítani a ruhákból és még sorolhatnánk.

De ne aggódj! Van néhány mosodai szakértőnk akik segítségével választ adunk a fehér ruhák mosásával kapcsolatos kérdésekre.

fehér ruhák

Nagyon fontos, hogy mielőtt a fehér ruhákat betennéd a mosógépbe feltétlenül olvasd el a ruhákon látható címkéket, különösen a címkéken található ruhanemű szimbólumokra figyelj! Enneks egítségével meggyőzödhetsz arról, hogy a megfelelő mosószert használod-e a ruhákhoz és tisztában vagy azzal milyen hőmérsékleten kell mosni a ruhákat. 


Így mosd a fehér ruhád, hogy úgy nézzen ki, mintha most vásároltad volna!

A világos ruhák kifakulnak, de semmi sem olyan idegesítő, mint a sárgás árnyalatű "fehér" ruhák. Ezt teljes mértékben azt sugallhatja, pl. egy ágynemű esetén, hogy régi, vagy egy ingnél, hogy nincs megfelelően mosva.
Ez a blogcikk lépésről lépésre egy útmutatót ad, ami segíti a fehér ruhák megőrzését.

1. Olvasd el a ruházati címkét!
Függetlenül attól, hogy fehér ruhát, ágyneműt vagy kényes ruhát mosol, fontos, hogy elolvasd az ápolási címkét, mielőtt kimosnád. Ne feledd! Nagyobb kárt tehetsz benne, ha nem tartod be az utasításokat! Ezek a címkék elárulják, hogyan mosd a ruhákat, hogy sokáig horhasd őket.

2. Válogasd szét a ruhaneműket!
Nem elég, ha mosás során mosol csak külön fehéret és színeset. Lehet egyedinek tűnhet, de sokkal biztonságosabb elkülöníteni már a szennyes tartóban is és külön gyűjteni a fehéreket a színesektől. A szennyes szétválasztása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minden ruhád fehér maradjon és véletlenül se színezzék egymást.

Samantha Brown az amerikai hírességek stylistja ezt egy nagyon fontos praktikának tartja. Szerinte viszont  a különböző szöveteket fehérek esetén nem fontos szétválasztani - kivéve a fürdőruhákat és a nehezebb, tömörebb ruhákat. Ezek mind olyan anyagokból készülnek mint a spandex és nejlon, ezeket a ruhadarabokat másképp kell kezelni, mint a pamutot és a lenvászon anyagokat.

3. Kezeld elő a foltokat!
Ha olyan fehér ruhákat mosol, amelyek nagyon piszkosak vagy foltok vannak rajta akkor mindenképpen kezeld elő mielőtt a gépbe tennéd! Ezekre tökéletesek a Vanish termékei vagy bármilyen folteltávolító, nyilván mindenkinek ezt ki kell tapasztalni, hogy melyik válik be. Nagyon makacs foltok esetén érdemes előre beáztatni a ruhát. Vörösbor esetén folteltávolítót rátesszük a foltra, hagyjuk hatni és úgy tesszük be a gépbe, szükség esetén érdemes nagyon hideg, jeges vizbe is beáztatni.
Azt ne felejtsük el, hogy a makacs foltokra a legjobb megoldás az azonnali tiszítás! Ne várj napokat vagy heteket azzal, hogy összegyűljön a fehér mosás! Inkább Vanish vagy mármilyen folteltávolító szappannal dörzsöld át, ha teheted azonnal! Minél tovább van egy folt az anyagba, annál nehezebb lesz kiszedni belőle.

 

4. Válaszd ki a legjobb mosószert a fehér ruháidhoz!

fehér mosószer

Ez is egy olyan dolog, amit neked kell kitapasztalni, hiszen te tudod milyen típusú, anyagú ruháid vannak neked és családtagjaidnak. Érdemes kisérletezni, hogy megtaláld a tökéleteset a leghatékonyabb mosás érdekében.

Egy csésze desztillált víz és fehér ecet keveréke elvileg csodát tud művelni, amit az öblítőrekeszbe kell önteni.
A desztillált ecet nagyszerű fehérítő és fényesítő hatású, ráadásul ez a legjobb a kellemetlen szagok elleni küzdelemben. Ügyelj arra, hogy a desztillált fehér ecetet használj, mivel ez nem tartalmaz  természetes növényi színezéket sem, így nem színezik a ruhákat.

5. Válaszd a megfelelő hőmérsékletet!

Ne csak a play gombot nyomd meg a készüléken miután kiválasztottad a programot! Tudnod kell, hogy meleg vagy hideg vízben most a fehér ruhákat.
A forró víz a legjobb a szennyeződések és foltok eltávolítására, de zsugorodást is okozhat, ezért fontos az első pont, hogy ellenőrizd  az egyes ruhadarabokon található mosási utasításokat.

Milyen hőmérsékleten most azokat a ruhákat, ágyneműket amelyek mintásak, csíkosak stb.?
Hasznos, ha az első néhány alkalommal hideg vízben mosod ki őket, hogy a színek tartósak amradjanak. Ezt követően melegvizes mosásnak kell elvégeznie a "piszkos" munkát.

6. Használj finom, kimélő ciklust!

A gyengéd, kimélő rövid ciklusok kevésbé koptatják a szálakat, természetesen nagyon szennyezett ruhák esetén még mindig az intenzív programot ajánljuk, de valljuk be a kertbe dolgozni nem fehér ingbe megyünk. Ritka eset, hogy egy fehér ruha, vagy ágynemű nagyon szennyezett, koszos legyen, leszámítva a vörösbor, kávé baleseteket.

7. A fehér ruháid legjobb barátja a napsütés!

Nem gondoltad igaz? Ha igazán fehér ruhákat szeretnél akkor, amikor csak teheted szárítsd meg a levegőn amikor napsütéses az idő. Segít hosszabb ideig megőrizni a fehér színeket és az anyagrostok integritását.

8. Kerüld az öblítőt

Ha nem ragaszkodsz az illatokhoz, akkor igazán érdemes elhagynod, mivel az öblítőből származó maradékok szürke árnyalatot kölcsönözhetnek a fehér ruháknak. A szakértők javasolják, hogy inkább szódabikarbónát és az említett desztillált fehér ecetet használjuk!

9. Tisztítsd meg a mosógépet

Habár érdekesnek tűnik, hogy egy olyan dolgot kell tisztítani, aminek önmagában a feladata az, hogy tisztítson, de
a mosógép hosszú működésének ez is a titka és természetesen a tiszta ruhákéhoz is hozzátartozik.
Erről a tisztításról az alábbi linken olvashatsz részletesen >>

 

Itt elolvashatod a cikk 2. részét >>

Por alapú mosószer vagy folyékony , vagy inkább mosókapszula? Melyik jobb? >>

Új mosógépet vennél, de nem tudod, mi alapján válaszd ki a megfelelőt? >>